U Domu zdravlja „Zvezdara” u Mirijevu posle 10 godina počela je sa radom ORL ambulanta i otvoreno je novo Savetovalište za dijabetes

U Domu zdravlja „Zvezdara” u Mirijevu posle 10 godina počela je sa radom ORL ambulanta i otvoreno je novo Savetovalište za dijabetes, rekla je za Tanjug v.d direktorka DZ Zvezdara Aleksandra Mitrović.

Načelnica Službe Opšte medicine DZ Zvezdara Jelena Vukotić izjavila je da se nada da će Savetovalište za dijabetes uskoro prerasti u Centar za preventivu i lečenje dijabetesa.

“Ambulantnu smo otvorili zahvaljujući donaciji Telekoma Srbije i zahvaljujemo se gospodinu Vladimiru Lučiću što su nam izašli u susret. Savetovalište za dijabetes radiće u ogranku Mirijeva Doma zdravlja Zvezdara, dok će drugo savetovalište raditi u centrali Olge Jovanović 11. ORL ambulanta je do sada radila samo u našoj centrali, a u ovom ogranku Mirijeva se leči više od 60.000 ljudi, od toga 20.000 dece. Od kada je ambulanta počela sa radom dnevnom bude oko 60 pregleda i potrebe su velike”, rekla je Mitrović.

Autor: AP Tanjug

#Dijabetes

#Jelena Vukotić

#Mirijevo

#Savetovalište za dijabetes