Bivše radnice okupile su se danas u znak protesta ispred fabrike zbog neisplaćenih zarada i otpremnina

Radnicama turske fabrike tekstila Berteks u Kragujevcu, koja je nedavno zatvorila svoju proizvodnju, obećano je nakon protesta da će im do 22. novembra biti isplaćene sve otpremine i zaostale zarade.

Video: Tanjug/NZ

Bivše radnice okupile su se danas u znak protesta ispred fabrike zbog neisplaćenih zarada i otpremnina, kako bi ukazale da je zakonski rok od 30 dana za isplatu otpremnine istekao u utorak, kao i da poslodavac još nije ispunio svoje obaveze prema njima.

One su nakon protesta ispred fabrike razgovarale sa predstavnicima rukovodstva i dobile uveravanja da će im sva zaostala dugovanja, kao i otpremnine biti isplaćene najkasnije do utorka sledeće nedelje.

Kako je rekla jedna od okupljenih radnica Jelena Spasić, sa vlasnikom firme iz Turske nisu imale kontakt do sada, ali im je danas rečeno da će biti isplaćene u utorak.

Ukoliko do toga ne dođe, one najavljuju radikalniji protest i okupljanje ispred Skupštine grada.

Vlasnik turske fabrike tekstila Berteks, posle pet godina poslovanja uz subvencije Srbije, zatvorio je svoju proizvodnju u Kragujevcu, a bez posla je ostalo oko stotinak radnika, većinom žene.

Njima se duguju plate za avgust, septembar i polovinu oktobra, kao i otpremnine.

Autor: Tanjug

#Berteks

#radnicima fabrike

#turska fabrika