Soković je rekla da ni kompanija Dunav nije ostala imuna na efekte inflacije

Kompanija Dunav osiguranje je i ove godine zadržala lidersku poziciju na tržištu osiguranja sa tržišnim učešćem od 27 procenata, a što se tiče fakturisane premije rasli smo koliko je i tržište raslo, oko 11 procenata, rekla je predsednica Izvršnog odbora te kompanije Živana Soković.

Video: Tanjug/NZ

Ona je na šestim Srpskim danima osiguranja koji se odžavaju od 15. do 18. novembra na Zlatiboru rekla da je najveći rast bruto premije neživotnih osiguranja ostvaren kod osiguranja imovine, u koje spada osiguranje useva i plodova, u osiguranju motornih vozila, u okviru koga je najviše povećano auto-kasko osiguranje, i u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, gde je najveći porast ostvaren kod kolektivnog dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Soković je rekla da ni kompanija Dunav nije ostala imuna na efekte inflacije.

- Porast šteta je daleko veći od porasta premije osiguranja, štete su rasle skoro 30 procenata, rasle su daleko više u neživotnim nego u životnim - napomenula je Soković.

Ona je dodala da su štete životnih osiguranja u prethodnoj godini bile na vrlo visokom nivou zbog posledica pandemije.

Kompanija Dunav osiguranje je i u 2021. godini jedino osiguravajuće društvo koje se nalazi među prvih deset na listi TOP 100 osiguravača jugoistočne Evrope po bruto fakturisanoj premiji.

Autor: Tanjug

#11 procenata

#Dunav osiguranje

#liderska pozicija na tržištu

#Živana Soković