Potraga je sinoć okončana zbog guste magle.

I danas se nastaljva potraga za crnim panterom koji je poslednji put viđen u Banji Junaković. Potraga je sinoć okončana zbog guste magle, ali trajaće sve dok životinja ne bude bila uhvaćena.

Kako za Telegraf.rs kaže načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović, dron kojim se traga za panterom danas nije podignut sa iste lokacije nego juče.

- Ovog puta dron smo podigli sa brda iznad Banje Junaković, jer odatle imamo bolju preglednost terena - objasnio je.

Osim dronom, teren se pregleda i termalnom kamerom kako bi panter, ukoliko je u blizini, lakše bio uočen. Ne može da bude tačno poznato gde se panter trenutno nalazi jer je životinja neumorna i, kako kaže Ivanović, tokom noći može da pređe i do 30 kilometara.

Dron je sa termalnom kamerom, a dobili su ga od JP Vode Vojvodine.

- Formiran je krizni štab - prestavnici policijske uprave Apatin, Sombor, mi iz inspekcije za šumarstvo i lovstvo, Vode vojvodine, i Vojvodina šume a po potrevi ćemo možda uključiti i iz lovačkih udruženja. Nadam se da će nam panter ostati u okolini ovih sela, da nam nećeotići u Gornje Podunavlje jer je ono naš amazon, zbog čega bi bilo jako teško da ga lociramo. Više bih voleo da ga nađemo bliže, u urbanim sredinama - rekao je ranije Ivanović za Telegraf.rs.

Podsetimo, Crni panter prvi put je primećen u selu Sonta, u okolini Apatina. U okolnoj šumi primećeni su njegovi tragovi, a juče je na mrežama osvanuo snimak da je viđen u Banji Junaković.

Autor: Telegraf.rs

#Beg

#Panter

#potraga