"Ne spremamo se za rat, ali ne smemo da budemo nepripremljeni", rekao je Vučević i dodao da niko ne želi sukobe s Prištinom.

Predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić izdao je danas zvaničnu naredbu da sve neprijateljske bespilotne letelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene.

Predsednik se na ovaj korak odlučio posle incidenta koji se desio na području iznad Merdara i u okolini Raške, kada su nepoznati dronovi osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije, pišu Novosti.

U cilju sprečavanja daljih neprijateljskih aktivnosti podignuti su srpski "migovi 29" u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letelice. Nedugo zatim, uočeni objekti napustili su vazdušni prostor centralne Srbije, a da to nisu učinili, bili bi uništeni jer je vrhovni komandant izdao naređenje da se odmah dejstvuje protivvazduhoplovnim oruđem, prenose Novosti.

Inače, ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naredbu vojska Srbije bude u pripravnosti.

"Ne spremamo se za rat, ali ne smemo da budemo nepripremljeni", rekao je Vučević i dodao da niko ne želi sukobe s Prištinom.

Povodom navoda da je policija tzv. Kosova uručila noćas prvu opomenu za vozila koja nisu preregistrovana sa srpskih registarskih tablica na RKS tablice, Vučević je rekao da ne može da veruje da zemlje Kvinte nemaju uticaj na kosovskog premiijera Aljbina Kurtija i administraciju u Prištini.

Autor: Novosti

#Dronovi

#Vučić

#predsednik Vučić