Đilas ocenio je danas da će buduća Vlada Srbije biti vlada kontinuiteta

Đilas je naveo da su zemlje, koje su sto odsto zavisne od ruske nafte i gasa poput Slovačke, dobile pravo da uvoze energente, a da Srbija nije, jer nije uvela sankcije protiv Rusije

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je danas da će buduća Vlada Srbije biti vlada kontinuiteta i da će u njoj biti iste stranke kao i sada, sa istom politikom, te da ne misli da će to biti proevropska vlada.

Đilas je odgovarajući na pitanja novinara rekao da poslanička grupa “Ujedinjeni” još nije dobila poziv za sednicu Skupštine Srbije i da ne zna da li će sednica parlamenta povodom formiranja vlade biti održana sledeće nedelje ili one naredne, imajući u vidu da je rok za izbor vlade 31. oktobar ili 1. novembar.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da prema tvrdnjama stručnjaka u Srbiji ima 300. 000 zavisnika od kocke, te da se taj problem mora sistemski rešiti, a na tužbu koje je najavilo Udruženja priređivača igara na sreću protiv Stranke slobode i pravde odgovara da to slobodno učine.

- Ovde sam da im kažem da ako hoće da tuže, slobodno neka tuže, ali taj problem postoji i mi kao društvo moramo da počnemo da se bavimo njegovim rešavanjem - rekao je Đilas na konferenciji za novinare koju je održao u Ulici Stefana Hristića na Karabrumi gde se u blizini škole nalaze tri kladionice na, kako tvrdi, manje od 200 metara.

Autor: Tanjug AP

#Srbija

#Vlada

#đilas