Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u NJujorku gostuje na televiziji NJuzmaks.

Tom prilikom, Vučić je upitan da prokomentariše dešavanja u Rusije, tačnije na pitanje da li ruski predsednik Vladimir Putin blefira pokretanjem mobilizacije, rekao da ne želi da govori kao politički analitičar.

Predsednik je rekao da ne želi da govori kao politički analitičar, na pitanje da li Putin blefira pokretanjem mobilizacije.

- Mi se nadamo da će mir pobediti, i da će svi uraditi sve da se postigne kompromis. To je bolje nego čekati nečiji poraz. Mnogo puta sam govorio sa Putinom, i ja ne verujem da on blefira. To je sve što mogu da kažem - rekao je on.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju javnosti rekao je sledeće:

– Zapad je počeo sa ucenama na nuklearnom polju i pretnjom upotrebe oružja protiv Rusije za masovno uništenje. Rusija će, kao i do sada, zaustaviti sve koji teže da vladaju svetom, koji prete da izazovu raspad i porobljavanje države. Zapad je prešao svaku granicu, neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini, izvode se napadi na Rusiju. Ako bude postojala pretnja teritorijalnoj celovitosti Rusija, biće upotrebljena sva sredstva. To nije blef – rekao je on.

Autor: Novosti.rs

#Amerika

#Ujedinjene nacije

#aleksandar vučić