Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "Srbija bila izložena ataku neodgovornih grupa", govoreći o gej paradi.

- Videli ste pojedince koji misle da imaju pravo da šetaju, a da niko drugi nema pravo, pošto su oni valjda normalni, a ovi drugi nisu. Videli ste i ljude koji su narušavali javni moral. Lica koja su napadala policiju odgovaraće krivično, kao i lica koja su narušavala javni moral, skidajući gaće i pantalone. Sada, država se našla u jednom interregnumu, gde bilo koju odluku da donesete podržaće vas 80 odsto ljudi, a ovih 20 odsto hoće da vas rastrgnu. Dva meseca je vođena besmislena kampanja - kazao je Vučić.

Predsednik tvrdi da je glupost da ga je američki ambasador Kristofer Hil ubeđivao u bilo šta.

- Onim ljudima koje bih mogao da nazovem bednim lažovima, ali me funkcija sprečava da to uradim. To su svi ovi takozvani desničari, uglavnom sa minimalnim obrazovanjem, svaku reč su slagali. Ja sam sa Hilom razgovarao o važnim temama, o KiM i energetskoj situaciji. I o solarnim panelima, i o Đerdapu 3. Ali smo o KiM razgovarali najduže, i tek kada smo završavali razgovor, ja sam ga pitao kakve su mu aktivnosti za taj dan. On mi je rekao da ide u Pranjane, i rekao je čak da će govoriti o četničkom pokretu, što je interesantno jer niko nije koristio taj termin. A onda je rekao da još nije doneo odluku da li će ići na protest ispred Ustavnog suda. To je sve.

On je takozvane desničare nazvao "bubnjarima besmisla".

- Oni polaze od sebe. Neki od njih su išli po tajnim rezidencijama zapadnih ambasadora u Beogradu. A šta ste to radili tamo? Što niste to rekli narodu? Odatle dolazi ta autoprojekcija? Oni ne razumeju da postoje lideri kojima ambasadori ne mogu da naređuju. Ja poštujem sve ambasadore, i ruskog i američkog. Ali vi morate da držite čvrst stav svoje države. Mi je, hvala Bogu, imamo, što vidi ceo svet. Da dođu bilo koji, ili ovi levičari, ili desničari, strah me je da bi malo šta od države ostalo - rekao je predsednik.

Vučić kaže i da ga jedni optužuju što šetnje nije bilo, a drugi ga napadaju što je šetnja održana.

- Ja sam zadovoljan što nije bio značajan broj povređenih, izuzev policajaca. Sva lica koja su napadala policiju će odgovarati. Ti policajci su naša deca, braća i očevi, i niko ih neće tući po ulicama samo zato što su obezbeđivali mir. Država će obezbediti sigurnost za svakog pojedinca. U političkom smislu sada je svima jasno da moramo da se izborimo za normalnu, pristojnu Srbiju. Za to sam krčio put, širokog pokreta naroda u Skupštini. Dakle, da napravimo pristojnu Srbiju u kojoj će svi biti zaštićeni, gde će svačija prava biti poštovana. Mi ne možemo biti glasni kao ekstremisti, i ne dobijamo lajkove kao oni što psuju majku drugima. Mi moramo sačuvati normalnost, pristojnost, stabilnost i mir u zemlji. A sa druge strane imate pritisak stranih službi, i niko neće da vidi normalnu Srbiju - rekao je on.

Predsednik je istakao da i levica i desnica napadaju državu i vlast, a ne jedni druge.

- Hoće da vlada haos, sa besmislenim tipovima na oba pola političke scene. To rade strane službe i neodgovorni političari - istakao je Vučić.

Autor: Novosti.rs

#aleksandar vucic

#parada ponosa

#prajd