Kadeti 142. i 143. klase Vojne akademije, kao i 8. klase Medicinskog fakulteta VMA

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana u subotu 17. septembra ispred Doma Narodne skupštine sa početkom u 10.00 časova.

Generalna proba biće održana u petak u 17.00 časova, zbog čega će doći do izmena u saobraćaju i režima gradskog prevoza.

Na promociji će u čin potporučnika, prvi oficirski čin, biti proizvedeno 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu. Reč je o kadetima 142. i 143. klase Vojne akademije, a među njima je i osam kadeta Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i jedan kadet iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA je završilo 25 kadeta.

Najbolji kadeti Vojne akademije u ovoj klasi su: Miloš Kostić (prvi u rangu u vidu RV i PVO, prosečna ocena 9,66), zatim Aleksandar Nikolić (prvi u rangu Kopnene vojske, prosečna ocena 9,16) i Kristina Živanović (prva u rangu u službama, prosečna ocena 9,96). Najbolji kadet Medicinskog fakulteta VMA je Mladen Hadži Makunčević sa prosečnom ocenom 9,96. Najboljim kadetima biće uručen pištolj sa posvetom.

Autor: redportal.rs

#promocija oficira

#srpska vojska

#vojna akademija

#vojnomedicinska akademija

#vojska srbije