Šetnja u nadležnosti MUP-a, ja poštujem sve ljude. rekao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da njegov otac jeste prisustvovao sinoćnjem molebanu, koji je služio patrijarh SPC Porfirije, navodeći da on lično ne bi prisustvovao tome, niti se slaže sa onim što je tamo izrečeno.

- Ja sam juče doputovao iz Emirata, bilo mi je važno da stignem na utakmicu, ali nisam" Onda mi je neko javio da je on (njegov otac) bio tamo. Pozvao sam ga, pitao, kaže da je bio. Ja njega beskrajno volim, ali da li bih ja bio na tom skupu - ne, ne bih - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što "Nataša Kandić optužuje njegovog oca da je organizovao moleban".

Vučić je rekao da se ne slaže ni sa čim što je na tom skupu izrečeno.

- I nije mi teško da kažem da se ni sa jednom rečju koja je tamo izrečena, ni sa celim događajem, ama baš ni sa čim nisam saglasan - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije ponovio je danas da je najavljena šetnja povodom Evroprajda, 17. septembra, u nadležnosti MUP-a Srbije.

Na pitanje novinara posle Samita Brdo-Brioni, da li mu je poznata informacija o tome da će predviđena ruta šetnje biti promenjena, Vučić je rekao da za to ne zna, kao i da je šetnja u nadležnosti MUP-a.

- Jedino što znam je da poštujem sve ljude bez obzira na sve njihove razlike i da ću kao predsednik to uvek da radim, makar se nikada nikome ne dopao. Sinoć ste videli bilo je skoro 30.000 ljudi na onom skupu. I kao što vidite nemam nikakvu potrebu da im se dodvoravam, čak ni sopstvenim roditeljima - rekao je predsednik Srbije.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Vučić