Zaustavljeni na Horgošu, evo šta se dogodilo

Nešto više od 85.000 evra zaplenjeno je tri sata posle ponoći 10. septembra 2022. godine, kada je na red za carinsku kontrolu pristigla „škoda oktavija“ stranih registarskih oznaka, saopšteno je iz Uprave carina, prenosi N1.

Njom su, kako tvrde, iz Nemačke ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana koji su koristili traku namenjenu onima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

Prilikom susreta sa carinicima, oba putnika su to i potvrdila, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno 4.700 evra.

Međutim, nakon detaljne kontrole i ličnog pretresa koji su usledili, kod obojice muškaraca je u donjem vešu pronađeno po 50.000 evra, prethodno umotanih u čarape.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Prethodnog dana je kod domaćeg državljanina, koji je sam putovao mercedesom stranih registarskih oznaka, u džepovima i ličnoj torbici otkriveno više od 25.000 evra.

On je tvrdio da ne zna koliko novca ima kod sebe, ali da je reč o sumi ne većoj od 7.000 evra, da bi potom detaljnim pregledom i ličnim pretresom carinici kod njega pronašli 15.500 evra više od dozvoljenog iznosa koji se preko granice može preneti bez prijavljivanja, navode iz carine.

Autor: n1info.com

#carina

#granica

#novac