Iz kompanije saopštavaju da je zatražena adekvatna reakcija i zaštita policije

Kompanija Ziđin kuper Srbija saopštila je danas da se od 5. juna, kada su počela miniranja na planini Starici, dešavaju stalna ometanja zaposlenih u ovoj kompaniji da bezbedno obavljaju svoj posao.

U saopštenju se navodi da aktivisti konstantno opstruiraju planirane aktivnosti kompanije i time dovode u opasnost i svoje živote i živote zaposlenih, kao i da uništavaju opremu i da zastrašuju radnike.

Foto: Unsplash.com

Iz ove kompanije tvrde da aktiviste instruiraju lideri ekoloških pokreta, a da je jučerašnji incident, koji su, kako kažu, isprovocirali "agresivni NGO aktivisti", samo jedan u nizu sličnih i da su svi prijavljivani policiji.

Navode i da je o njemu Uprava policije u Boru dala saopštenje i nakon uviđaja, rekla da su navodi aktivista manipulacija.

Iz Ziđina tvrde da su aktivisti u prethodnom periodu zastrašivali radnike i razbijali opremu, i da je gubitak od toga do sada 200.000 američkih dolara.

Navode i da je rukovodstvo RBM-a je, po prijemu obaveštenja o incidentu pokusalo da na licu mesta mirno spreči eskalaciju agresije aktivista, ali da su oni, kako kazu, nastavili sa "guranjem i nasrtanjem na rukovodioce".

Iz Ziđina saopštavaju i da je kompanija tražila adekvatnu reakciju i zaštitu policije.

Autor: Tanjug

#Ziđin

#miniranje

#ometanje radnika

#planina Starica