Danas razgovaralo o većoj vojnoj saradnji i saradnji namenskih industrija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić domaćin je predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su rezltati koje smo postigli pokazali da su odnosi Srbije i Turske podignuti na visok, čak i najviši, nivo u modernoj istoriji naših zemalja.

- Uspeli smo da trgovinsku sa nivoa ispod jedne mlrd podigli smo na skoro 2,5 milijardi - rekao je on.

Cilj je da trgovinska razmena dostigne 5 milijardi evra.

Ono što posebno raduje je što se turske investicije u Srbiji povećavaju i što turske kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 10.000 ljudi. Najavio je da će ljudi uskoro moći da "uživaju u 22km dugom putu Novi Pazar - Tutin".

- To je nakada bio "put smrti", danas je gotovo završen. Ostale su sitnice da potpuno okonča - izjavio je Vučić.

Dodao je da imamo još mnogo, mnogo projekata sa Turskom i da se danas razgovaralo o većoj vojnoj saradnji i saradnji namenskih industrija.

- Želimo da kupimo bajraktar, ali želi ih ceo svet tako da smo stali u red. Verujemo da ćemo sledeće godine da ih nabavimo. Želimo da povećamo prvobitno dogovorenih nekoliko desetina na nekoliko stotina miliona evra u vezi te porudžbine - rekao je Vučić.

Takođe je rekao da smo dobili saglasnost i da smo spremni da dobijemo 2000 megavat-sati od Bugara, ali da se to ne može bez Turske.

Autor: redportal.rs

#Barjaktari

#Erdogan

#Srbija

#Vučić

#poseta