Mogu vam reći da je predsednica Vlade veoma dobro upoznata sa životom našeg naroda u pokrajini.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da predstojeća poseta premijerke Srbije Ane Brnabić Kosovu i Metohiji za Srbe u južnoj pokrajini ima posebnu težinu i značenje, jer pokazuje da je njihova država uvek uz njih.

Petković je za današnju Politiku rekao da srpski narod na Kosovu i Metohiji sa velikom radošću i nestrpljenjem očekuje posetu premijerke Brnabić.

- Isto tako, mogu vam preneti da premijerka ne može da dočeka da poseti našu južnu pokrajinu i sa našim narodom razgovara na terenu, da im prenese reči mira i podrške države Srbije.

Istakao je da u svakoj krizi, napetosti, muci, Srbi sa KiM gledaju u Beograd i da im posle svih nedaća koje su istrpeli ova poseta dolazi kao snažno okrepljenje i motivacija.

- Mogu vam reći da je predsednica Vlade veoma dobro upoznata sa životom našeg naroda u pokrajini i da je, pored predsednika Aleksandra Vučića, uvek imala puno razumevanje i davala ogromnu podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji. Nema tog projekta, pomoći ili molbe za naš narod koju premijerka nije prihvatila.

Na pitanje da se na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak sve više ukopavaju i prave gotovo utvrđenja za specijalnu kosovsku policiju Petković je rekao da su u prethodnom periodu primetna nastojanja Prištine da u pojasu administrativne linije napravi svojevrsna utvrđenja za svoje specijalne jedinice.

Autor: Telegraf.rs

#Kosovo i Metohija

#Srbija

#premijerka