Dačić vicepremijer?

Premijerka Srbije i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas očekivanje da će članovi njenog novog tima biti poznati do kraja septembra.

Brnabić je na RTS rekla da razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima nisu laki i istakla da nisu važne funkcije, već rezultati.

Važno je da imao tim koji je hrabar, efikasan i spreman da žrtvuje svoju energiju i vreme, jer nema mesta za bilo šta drugo osim predanog rada, istakla je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje da li će Ivica Dačić biti vicepremijer, ona je rekla da pretpostavlja da je to prirodno i potvrdila da će Miloš Vučević i Siniša Mali biti potpredsednici, kao i da će sva trojica imati i ministarska mesta.

Brnabić je rekla da se još razmišlja o tome koliko resora će imati nova vlada.

- Imamo neke ideje kako bi Vlada mogla da bude još efikasnija i kako bi resori mogli da se podele, ali videćemo - navela je ona.

Govoreći o tome da li je tačno da će četiri ministarska resora pripasti SPS-u, Brnabić kaže da ne može tako da priča, jer se ne radi o prostim brojkama, nego o tome ko gde može da doprinese.

Navela je da su ključna pitanja održavanje mira i stabilnosti, KiM i energetska bezbednost.

Brnabić je rekla da je to što će biti birana tri puta za premijerku ogromna čast i odgovornost i veruje da će joj biti lako da napiše ekspoze.

- Verujem da će mi biti najlakše da napišem treći ekspoze, jer su jasni izazovi. Očuvanje mira i stabilnosti je najvažniji zadatak. KiM me najviše muči. Predsednik Aleksandar Vučić je veliki deo posla preuzeo na sebe. Prioritet je i energetika, to je sada pitanje nacionalne bezbednosti - istakla je premijerka.

Ističe da će nova Vlada biti Vlada kontinuiteta.

- Srbija je krenula da se menja na jedan neverovatan način od 2014. godine i od tada je to politika kontinuiteta - fiskalne odgovornosti, ekonomske stabilnosti, sve boljeg okvira investicionog okruženja, što znači konstanstan rast plata i penzija - rekla je Brnabić.

Istakla je da će Vlada insistirati na završetku mnogih infrastrukturnih projekata.

- Putne i železničke infrastrukture, ali i životne sredine, najpraktičnije stvari - kanalizacione mreže, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, ali imamo i još neke stvari - da izgradimo digitalne puteve kroz svako selo, da preventiramo interne migracije - dodala je Brnabić.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#brnabić