Informacija koja se krila više od 20 godina!

Pre više od 20 godina, 27. marta, oboren je simbol američkog vojnog prestiža, "nevidljivi" F-117. Zasnovan je na Have Blue tehnologiji koja predstavlja neizostavni deo proizvodnje "nevidljivih" borbenih aviona. To je jedini avion tog tipa da je do danas oboren, međutim, da li je jedini koji je pogođen?

Penzionisani pilot i potpukovnik američke vojske Čarli Hajnlajn nekadašnji pilot F-117 aviona, potvrdio je da su Srbi pogodili 2 aviona ovog tipa, ali da je to vešto skrivano.

Drugi F-117 nije oboren iznad teritorije SR Jugoslavije, već je uspeo da se vrati u vojnu bazu u Nemačkoj. Inače ovi avioni su prvo išli do Mađarske gde ih je čekao tanker sa gorivom, da bi nakon toga krenuli u napad koji je u proseku trajao između 30 i 45 minuta.

U okviru ovih zločinačkih akcija, jedan od zadataka bio je da se gađaju instalacije za komunikaciju, mostovi, fabrike, zgrade za koje su službe smatrale da se tamo nalaze visoki zvaničnici.

Penzionisani pilot navodi da se ne zna tačno kada su Srbi pogodili drugi F-117. Međutim, neki izvori navode da se to desilo 30. aprila 1999. godine.

Autor: geopolitics.news / redportal.rs

#Agresija

#F 117

#NATO

#SR Jugoslavija

#Srbija

#bombardovanje