Polažem nade u miroljubivo rešenje, nadam se da će ih njihovi ilegalni roditelji naterati na to, u političkom smislu, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je nakon susreta sa mladim sportistima iz dijaspore odgovarao na pitanja novinara.

Vučić je najpre komentarisao dijalog sa premijerom privremenih institucija u Prištini, Aljibnom Kurtijem i rekao da je veoma skeptičan po ostvarivanju bilo kojih rezultata.

- Oni sve što su rekli, jeste da će da nameću svoju volju. NJih briga šta će i da kaže Beograd, pa ne znam ni čemu služi dijalog. Oni koji su rekli da treba da se razgovara o ZSO, kao i da ona mora da bude u skladu sa ustavom Kosova, evo da ih upitam, da li se šale? Što smo onda pregovarali - upitao je Vučić.

Kako kaže, ubismo se mesecima, a oni traže da bude u skladu sa ustavom Kosova, onda nam, dodaje ništa ne treba.

Vučić je rekao da su laži objavljene u svim svetskim medijima, kako Srbija negde nekoga napada.

- Nemaju čime da se pohvale pa idu sa izmišljanjima. Spominju Rusiju, a čak je i Zaharova rekla da nismo tražili nikakvu pomoć. Šta izmišljate više? Mi imamo svoju zemlju i Ustav, međunarodno pravo na svojoj strani. Oni pripremaju likvidacije naših ljudi na severu - rekao je Vučić i dodao da ih upozorava da to ne čine.

Vučić je rekao da polaže nade u miroljubivo rešenje, dodaje da se nada da će ih njihovi ilegalni roditelji naterati na to, naravno, dodaje, u političkom smislu.

- Nadam se i verujem da će mnogi imati dovoljno snage, da ne govorim reč primoravanje, ali neku vrstu uticaja da nešto napravi. Tome se nadam, zato i idem u Brisel. Idemo u Brisel da pronađemo rešenje, a da li verujem u to, ne verujem - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je Eskobar inteligentan čovek, koji je neretko potcenjem, dodaje da je siguran da on ne bi voleo da vidi neke probleme niti bilo kakve sukobe.

- Siguran sam da Amerikance ne bi voleli sukobe, dok bi nekim drugim to odgovaralo. Kurtiju posebno, jer on želi da ceo svet okrene protiv Srbije - rekao je Vučić.

Autor: Pink.rs

#Aleksnadar Vučić

#Kosovo i Metohija

#Srbija