Naveo je da su sklopljena 33 ugovora iz ovog programa, investicione vrednosti 37,2 miliona evra

Za pomoć države namenjenu domaćim preduzećima mogu da apliciraju sva mikro, mala i srednja preduzeća koja imaju najmanje 10 zaposlenih i ulažu u opremu i proširenje poslovnih kapaciteta, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu privrede Milan Ljušić.

Naveo je da su sklopljena 33 ugovora iz ovog programa, investicione vrednosti 37,2 miliona evra, čime je zadržano 3.900 radnih mesta i otvoreno oko 230 novih.

Video: Tanjug/NZ

Prema njegovim rečima, ovo je samo jedan od vidova podrške i subvencija koje odobrava Ministarstvo privrede, a namenjen je isključivo domaćim privrednicima.

- Obaveze korisnika ove pomoći su da sprovedu program u roku od godinu dana, da investicija bude veća od pola miliona evra i da zaposle najmanje pet radnika na neodređeno vreme. Gledali smo da program bude što fleksibilniji kako bi bio dostupan širokom krugu privrednika - rekao je LJušić.

Naglasio je da je cilj davanja ove pomoći da naši privrednici kupuju novu opremu, da obnavljaju svoje proizvodne programe, prošire proizvodne kapacitete i povećaju broj radnih mesta.

Video: Tanjug/NZ

- Ovaj program podrške je formiran prethodne godine, kada je za subvencije dato oko 200 miliona dinara, a ove godine je iznos bio tri puta veći i bio je oko 600 miliona dinara - naveo je Ljušić.

Dodao je da je namera da se i sledeće godine za ovu namenu obezbedi bar onoliko sredstava koliko i za ovu, a po mogućnosti i više.

Autor: Tanjug

#Milan Ljušić

#Ministarstvo privrede