Ne smiruju se strasti u Hrvatskoj

Na jučerašnji dan, pre 27 godina, napadom na Knin u zoru, počeo je dugo pripremani egzodus Srba iz Krajine, najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata, tokom kojeg je, uz prećutnu saglasnost međunarodne zajednice, sa svojih vekovnih ognjišta proterano više od 250.000 ljudi, 1.881 ubijen i nestao, a srpske kuće i crkve popaljene.

- Mi moramo znati da je Vučić bio četnik i da je pozivao ljude srpske nacionalnosti u Hrvatskoj da ubijaju i kolju svoje ljude. To je više nego sramotno, ali je hrvatska akcija Oluja bila oslobodilačka, sto posto ispravna i veličanstvena - kazao je Bulj.

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, izjavio je danas, na godišnjicu zločinačke Oluje da je tvrdnja Srbije o Oluji kao najvećem etničkom čišćenju "velikosrpska četnička politika", preneo je portal Index.hr.

- Mi moramo znati da je Vučić bio četnik i da je pozivao ljude srpske nacionalnosti u Hrvatskoj da ubijaju i kolju svoje ljude. To je više nego sramotno, ali je hrvatska akcija Oluja bila oslobodilačka, sto posto ispravna i veličanstvena - kazao je Bulj.

Autor: Novosti.rs

#Hrvatska

#Oluja

#Srbija

#aleksandar vučić