Srbi su formirali barikade i zaprečili put albanskim specijalcima u mestima Rudare i Zupče

Aljbin Kurti je na Jarinje poslao specijalce sa automatskim puškama, pišu Novosti.

Ispred novoformirane baze interventne pogranične jedinice tzv. kosovske policije nedaleko od administrativnog prelaza Jarinje raspoređeno je više pripadnika ove jedinice sa automatskim naoružanjem kao i sa kompletnom opremom (šlemovi, panciri).

Srbi su formirali barikade i zaprečili put albanskim specijalcima u mestima Rudare i Zupče, kao što se može videti na fotografijama.

Ministarstvo odbrane o lažnim navodima Prištine

Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije, Ministarstvo odbrane saopštilo je da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije.

IZVOR: TW / @FicovicFilip

Tzv. kosovski specijalci blokirali Brnjak: Blokiran promet putnika i robe

Policija tzv. Kosova zatvorila je administrativni prelaz Brnjak, saznaju Novosti.

Oko 18:15 časova pripadnici policije tzv. Kosova zatvorili su administrativni prelaz na Brnjačkom mostu i tako blokirali sav promet putnika i robe preko ovog prelaza i iz pravca AP KiM.

Situacija je identična i na administrativnom prelazu Rudnica, s tim što policija propušta samo vozila sa kosovskim registarskim oznakama.

Autor: Novosti.rs

#Jarinje

#aleksandar vučić

#barikade

#brnjak

#kosovska mitrovica

#kosovski specijalci

#opasnost