Izjavio je da država ima i rezervi gasa za 50 dana

- Gledaćemo da to ide i na 14 odsto, ali to nam zavisi od stope rasta i od pregovora sa MMF-om. Molim ljude da se ne naljute ako to bude 12 ili 12,5 odsto, jer teško krvarimo i da uspevamo da to podnesmeo samo zahvaljujući dobrim i čvrstim javnim finansijama - rekao je Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će plate u javnom sektoru od 1. januara biti povećane između 12,5 i 14 odsto.

- Napravili smo planove da povećamo plate i mnogo više. Mi očekujemo da plate od 1. januara budu uvećane između 12,5 i 14 odsto, što će opet će biti značajno više nego što je međugodišnja inflacija. Nigde drugo neće toliko rasti primanja na takav način i da opet ne ugrozimo stopu javnog duga - rekao je Vučić za Pink.

Aleksandar Vučić izjavio je večeras da država ima rezervi gasa za 50 dana, kao i da kupuje ugalj, svuda gde može, kako se ne bi ugrozilo snabdevanje strujom.

- Sa strujom imamo mnogo problema, sa vodom beskrajno preblema. Sa gasom takođe, ali smo se borili i, verujem, izborili i već imamo više od 100 miliona utisnuto u Mađarskoj, svaki dan po četiri, pet miliona utisnemo, a gotovo dupke je pun naš deo sladišta u Banatskom dvorum, tamo je 247 miliona kubnih metara gasa - rekao je Vučić za TV Pink.

Autor: Tanjug AP

#Javni sektor

#Srbija

#aleksandar vučić

#gas

#plate

#struja