Naglasio je da vlada mora da nosi teret samostalnosti i nezavisnosti o donošenju odluka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će buduća vlada biti vlada koja će da brine o interesima Srbije i dodao da će to biti srpska vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije Evropskoj uniji, ali da svakako neće biti antiruska.

Odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu dokle se stiglo s konsultacijama i da li će buduća vlada Srbije biti proevropska ili proruska, Vučić je ponovio da će o konsultacijama da govori kada se one završe, ali da je već sada potpuno jasno, i posle prva dva dana konsultacija, da postoji nedvosmislena većina u Narodnoj skupštini Srbije.

- Verujem da će buduća vlada da bude srpska vlada koja će da brine o interesima Srbije, a naravno da će ona da bude, slagali se mi ovako ili onako s nekim, vlada koja će da radi mnogo na bržem prikljčivanju Srbije Evropskoj uniji - rekao je Vučić.

Kada govorite istinu, dodao je, kada imate jednu politiku, onda uvek govorite isto.

- Da, radićemo ubrazno na evropskom putu Srbije i verujem da mnoge rezultate do decembra možemo da postignemo, ali takođe ta vlada svakako neće biti antiruska i čuvaće naše tradicionalna prijateljstva - poručio je Vučić.

On je dodao da nema kao što je pred Evropljanima uvek spreman da kaže kakvi su nam prijatelji Kinezi, "tako i pred našim kineskim prijateljima" uvek govori o evropskom putu Srbije.

Naglasio je da vlada mora da nosi teret samostalnosti i nezavisnosti o donošenju odluka.

- To je nešto što verujem da mora da bude tekovina svake buduće vlade i to je garant da ćemo voditi svoju politiku na strateški put i evropski put, ali politiku u kojoj ćemo odluke da donosimo sami bez pritisaka spolja ili pritisci će da postoje, ali naše je da donosimo odluke uvek u najboljem interesu našeg naroda - rekao je Vučić.

Dodao je vlada pre svega mora da bude sastavljena od vrednih ljudi kojima će timski interes i interes Srbije biti ispred interesa lične promocije i ličnog materijalnog bogaćenja.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#Vučić

#nova vlada