Demokratski front je poručio da će podržati većinu

Demokratski front pozvao je danas premijera Dritana Abazovića da u narednim danima realizuje odluku vlade i potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, uz poruku da će tim činom biti završen jedan težak period politizacije teme koju je, kažu, crnogorskoj javnosti nametnuo bivši režim Mila Ðukanovića.

- Nakon tog odgovornog čina, posvećenost svih političkih subjekata evropskim integracijama bila bi potpuna i sva druga pitanja, koja su predmet dogovora, lakše bi se rešavala - saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Uvereni su, kažu, da se u kratkom vremenskom periodu u Skupštini Crne Gore može doći do većine iznad dve trećine ukupnog broja poslanika, i to po svim pitanjima vezanim za ispunjavanje obaveza na putu Crne Gore ka EU.

Poručili su i da će Demokratski front dati ključni doprinos kako bi se došlo do željene većine.

Istakli su da niko ne treba da sumnja da će ovaj politički savez uključiti sve svoje potencijale u rešavanje svih problema, kako bi Crna Gora najzad profunkcionisala kao pravna država u kojoj neće biti građana prvog i drugog reda, i koja će uspeti da ostvari značajne ekonomske rezultate, naročito u periodu za koji se procenjuje da će doneti krizu i nestabilnost u čitavoj Evropi.

Autor: Novosti.rs

#Crna Gora

#Demokratski Front

#abazovic

#temeljni ugovor