Srž poslovanja kompanije ulaganje u projekte u vezi s vodom i prečišćavanjem otpadnih voda

Korporacija Metito iz Dubaija, vodeći svetski provajder rešenja za upravljanje vodom i alternativnom energijom, obeležila je sinoć zvaničan početak realizacije drugog projekta u Zrenjaninu, a čiji je cilj da za 14 meseci građanima obezbedi pijaću vodu.

Direktor korporacije Rami Gandur, koja u Srbiju donosi investicije, globalne resurse i najsavremeniju tehnologiju, rekao je za Tanjug da Metito ima 65 godina iskustva, više od 4.500 zaposlenih, preko 3.000 uspešnih projekata širom sveta.

Video: Tanjug/Rade Prelić

- Prisusni smo u 50 zemalja i raduje nas što je Srbija među njima - rekao je Gandur i naglasio da su kao kompanija posvećeni ljudima u Srbiji i Zrenjaninu.

Srž poslovanja kompanije je ulaganje u projekte u vezi s vodom i prečišćavanjem otpadnih voda, uz primenu inovativnih tehnologija i posvećenost najvišim svetskim standardima u oblasti zaštite životne sredine.

- U Zrenjaninu sada imamo dva projekta, prvi je vezan za prečišćavanje otpadnih voda a drugi ima cilj da obezbedi građanima vodu za piće. U prvi ulažemo 32 miliona evra u drgugi 18 što je 50 miliona evra. To je naša investicija, a rizik smo preuzli jer smo uvereni da možemo da obezbedimo sve čemu smo posvećeni - rekao je Gandur.

Video: Tanjug/Rade Prelić

On je juče u Vladi Srbije potpisao Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu u prisustvu premijerke Ane Brnabić koja je ocenila da je time načinjen ogroman korak ka rešavanju višedecenijskog problema za građane Zrenjanina.

Gandur navodi da su se pre nego što su napravili taj korak čvrsto uverili u mogućnost realizacije projekta u Zrenjaninu.

- Došli smo u Srbiju da ostanemo, imamo za sada dugoročne planove na 25 godina. Otvoreni smo i za druge projekte i u Zrenjaninu u zavisnosti od potreba grada ali širom Srbije - naveo je Gandur i dodao da je cilj projekta da građani Zrenjanina dobiju vodu za 14 meseci kada se osigura završetak radova.

Dodao je da su na odluku o dolasku u Srbiju uticali strateška pozicija zemlje, ekonomska stabilnost, vizija liderstva i obrazovan kadar što zajedno pruža povoljan ambijent za investitore i veliki potencijal za održivi rast.

Menadžer za Srbiju Branislav Zec podsetio je da je prvi ugovor za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda potpisan 2020. i da je u fazi realizacije.

Video: Tanjug/Rade Prelić

U narednih mesec dana počinjemo izgradnju, a fabrika će posle 25 godina biti predata gradu na upravljanje, rekao je Zec.

- Drugi ugovor za izgradnju fabrike pijaće vode potpisan je danas, danas počinje realizacija detaljnih planova, dobijanje građevinskhi dozvola... - naveo je Zec i dodao da će u realizaciji oba projekta u Zrenanjinu biti zaposleno oko 70 ljudi.

Vlada Srbije će uložiti 510 miliona dinara u sanaciju vodovodne mreže i zamenu azbestnih cevi u Zrenjaninu kako bi voda koju će dobiti 100.0000 građana bila istog kvaliteta kao ona na izlazu iz fabrike.

Autor: Tanjug

#Metito

#Rami Gandur

#Zrenjanin