Konačna odluka na Vladi

Nakon današnje sednice Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da je medicinski deo Kriznog štaba apsolutno saglasan da mere moraju da se pooštre.

- Imali smo dugu i konstruktivnu raspravu na sednici Kriznog štaba. Životi i zdravlje ljudi su najvažniji i zato moramo da učinimo sve što možemo da ih sačuvamo. Mi smo za radikalno pooštravanje mera, ali to mora biti usklađeno sa pravnim propisima i Ustavom naše zemlje, a pre svega se tiče ulaska naših državljana u Srbiji uz negativan PRC test. Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima - rekao je Tiodorović, dodavši:

- Medicinski deo kriznog štaba je za skraćivanje radnog vremena svih objekata. Ali, to ne znači da želimo uvođenje policijskog časa.

O tome koje će konkretne mere biti donete, Tiodorović nije želeo detaljnije da govori, dok predlozi medicinskog dela Kriznog štaba ne prođu kroz analizu pravnog tima Vlade Srbije.

Glavna tema današnjeg zasedanja Kriznog štaba bila je kako smanjiti posledice očekivanog velikog priliva naših sunarodnika iz dijaspore u Srbiju u toku predstojećih novogodišnjih i božičnih praznika.

Na proleće, pred Vaskrs, čak 400.000 naših državljana došlo je u Srbiju iz inostranstva. S obzirom da je epidemiološka slika sada još složenija u odnosu na proleće, postavlja se pitanje da li Srbija može izdržati ovaj priliv.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#korona

#kovid

#krizni štab

#nove mere

#tiodorović