Evo koliki je procenat rasta

Saobraćajna policija je od početka godine iz saobraćaja isklјučila 1.214 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 57 odsto više u odnosu na prvih šest meseci prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova, piše Beta.

Kako je naveo ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, policija će na svim poljima nastaviti snažnu borbu protiv narkotika, ne samo kroz kriminalistički rad policije, već i pojačanom kontrolom saobraćaja.

- Podatak da je broj otkrivenih vozača koji su vozili pod dejstvom narkotika povećan za više od 50 odsto je zastrašujuć, ali istovremeno to je i naša jasna poruka da ćemo nastaviti odlučno da sprovodimo akcije pojačane kontrole saobraćaja. Svako ko sedne za volan pod dejstvom narkotika, alkohola, mora da zna da će biti otkriven i sankcionisan - poručio je Vulin.

Istakao je da nema opravdanja za vožnju pod dejstvom alkohola ili narkotika i založio se pooštri kaznena politika preka ljudima koji su pod uticajem nekih supstanci izazvali saobraćajne prekršaje sa kobnim posledicama.

Autor: beta / N1

#saobracaj

#vozaci