Tokom 3 dana na štandu Kongresnog biroa svoje ponude i programe predstavilo ukupno 20 partnera iz srpske turističke privrede

Kongresni biro Turističke organizacije Srbije (TOS) ostvario je zapaženo učešće na međunarodnom sajmu poslovnih putovanja IMEX u Frankfurtu, saopšteno je danas.

Tokom 3 dana na štandu Kongresnog biroa, svoje ponude i programe predstavilo je ukupno 20 partnera iz srpske turističke privrede koji su održali preko 300 sastanaka sa međunarodnim organizatorima poslovnih događaja i putovanja.

- Ovo je ujedno bila i najveća delegacija sa kojom se Srbija predstavila na ovom sajmu, čija je tradicija bila nakratko prekinuta zbog pandemije - saopštio je TOS.

Direktor Kongresnog biroa Dušan Borovčanin rekao je da je izuzetno ponosan što je turistička privreda Srbije pokazala rezistentnost u izazovnim uslovima u prethodnom periodu i sada pokazala puni sjaj.

- Jako smo zadovoljni, jer je na sajmu vladalo veliko interesovanje za našom destinacijom i što smo već tokom trajanja sajma uspeli da potvrdimo održavanje međunarodnih kongresa u Srbiji. Obim i kvalitet održanih sastanaka garancija su za dalji razvoj naših destinacija, a naše tradicionalno prisustvo ovom događaju, i nakon krize, simbolički je primer međnarodnim učesnicima da je turistička privreda uspešno savladala sve izazaove i da spremno dočekuje sezonu pred nama - rekao je on.

Tokom IMEX-a koji je najveći sajam ovog tipa na svetu, sa oko 10.000 poslovnih učesnika iz 70 različitih zemalja, srpski predstavnici su iskoristili priliku da predstave celokupnu ponudu Srbije.

Autor: Tanjug

#Dušan Borovčanin

#IMEX 2022

#turistička organizacija beograda