Tokom popodnevnih sati jako nevreme praćeno gradom i grmljavinom pogodilo čačanksi kraj.

Tokom popodnevnih sati jako nevreme praćeno gradom i grmljavinom pogodilo čačanksi kraj. U selu Venčani na Kablaru došlo je do incidenta kada je grom pogodio u strujomer u domaćinstvu Gospavić.

"Sedeli smo u dvorištu kad se to desilo, čitava kuća je bila u dimu, ništa se videlo nije. Strujomer je spržen, a plamen je bio i na spojevima i na krovnom nosaču, preko koga dolazi strujni kabal, očekujemo da ekipe iz EPS-a stignu što pre. Mi smo na kraju linije gde je došlo do pražnjenja strujnog udara, plaši nas da se opet ne ponovi", kazao je za RINU Srboljub Gospavić, vlasnik domaćinstva.


On dodaje da u ovom zaseoku već dugi niz godina veliki problem predstavljaju slabe i loše infrastrukture, pa se ovakvi slučajevi često dešavaju.

"Nadležni dolaze, pa spajaju i prespajaju kablove ali nikako da reše. Imamo popadalih bandera na trasi, a dobar deo kablova vezan je za cerova drva u neraskresanoj šumi. Neki kablovi su po zemlji dok neke podižemo grabuljama da bi prošli traktorima, nadam se da će ovaj problem neko razumeti dok ne bude kasno", zaključio je Srbo.


Nevreme nije zaobišlo ni gornjomilanovački kraj, gde je u pojedinim selima grad padao nekoliko minuta i pričinio materijalnu štetu na poljoprivrednim usevima.


"Odjednom je počelo da sipa kao iz rukava, grad veličine lešnika intenzivno je padao oko pet minuta. Najveća šteta pričinjena je na ranim sortama trešanja koje su još malo bile spremne za berbu. Većina plodova završila je na zemlji", kažu za RINU meštani sela Pranjani.

Nevreme praćeno gradom tokom popodnevnih sati pogopdilo je i Arilje.

pročitajte još

Najnoviji KORONA PRESEK

Autor: RINA

#arilje

#gornji milanovac

#grad

#nevreme

#Čačak