Broj pozitivnih na novom apsolutnom maksimumu

U poslednja 24 časa u Srbiji se broj pozitivnih na koronavirus povećao za 7.606. Toliko je naime pozitivnih slučajeva od 21.569 koliko je ukupno ljudi testirano u poslednjem danu.

Od prethodnog preseka od posledica koronavirusa preminula je, nažalost, još 51 osoba.

Kako kažu poslednji podaci Ministarstva zdravlja i Instituta Batutna respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije se nalazi 243 pacijenata, što predstavlja rekord od početka pandemije.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da je celokupna država u opasnosti i da se zdravstveni sistem i ostale državne institucije nadljudskim naporima trude da svakom pacijentu nađu mesto za izlečenje. Njegova prognoza kaže da ćemo vrlo brzo premašiti broj od 8.000 novozaraženih na dnevnom nivou.

Javnosti se danas obratio i dr Srđa janković, koji je rekao da kriva epidemije još uvek raste i da je od presudne važnosti da se donete mere poštuju, kako bismo krivu obuzdali.

- Kriva još uvek raste, a da bismo rast obuzdali, važno je da poštujemo mere. Mi smo sve vreme zagovarali pooštravanje mera, i pre nego što su ove uvedene. Ali moram da istaknem da one sve vreme postoje i one koje smo ranije imali na snazi štitile su nas u onoj meri u kojoj su bile sprovedene - naveo je dr Janković.

Svakim danom se povećava broj gradova i mesta koji proglašavaju vanrednu situaciju. Do juče je broj mesta bio 39, a od jutros se ovom spisku pridružio i Novi Sad.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj

#korona

#kovid

#umrlih

#zarazenih