Svi mediji imaju obavezu da tretiraju sve parlamentarne grupe, smatra vlasnik Pinka

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović odgovorio je dnevnom listu Danas u vezi sa stavom o novoj realnosti na politikoj i medijskoj sceni u Srbiji. 👇🏻

- Mogu da izrazim samo svoj lični stav! Nekako imam utisak da posle desetak godina velikih tuča, mržnje i nedovoljno dobro artikulisanih političkih komunikacija između svih političkih aktera na javnoj sceni Srbije, možda je došlo vreme i možda su se stekli uslovi i za formiranje ambijenta smanjenih političkih i socijalnih napetosti, polarizacija i tenzija, čiji je preduslov bio ulazak velikog broja političkih organizacija u parlament - rekao je Mitrović, dodavši:

- Sada više nije važno ko koga voli ili ne voli, svi mediji imaju obavezu da tretiraju sve parlamentarne grupe, za razliku od prethodnog perioda u kome mediji nisu imali obavezu da tretiraju vanparlamentarne stranke!

Već u sledećoj rečenici svog odgovora, Željko Mitrović je odagnao sumnje da se ono što je rekao odnosi svakako i pre svega i na lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

- Što se tiče "Dragog Đikija" on je posle ovih izbora politička realnost koja se mora uvažiti, a to da li se njegova politička organizacija zove "Jedan od 619 miliona" ili drugačije, stvarno više nije pitanje za medije! - rekao je Mitrović.

Autor: informer.rs / redportal.rs

#Željko Mitrović