Ferero izdao saopštenje

Kompanija Ferrero saopštila je danas da u Srbiji samoincijativno povlači određene Kinder artikle, proizvedene u Belgiji.

Razlog je moguća povezanost sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica naše zemlje. Kupcima savetuju da ne konzumiraju neke od ovih proizvoda, da ih sačuvaju i da se obrate Timu za brigu o potrošačima te firme, prenosi B92.

Napominjujući da bezbednost hrane shvataju izuzetno ozbiljno, iz ove kompanije navode da sarađuju sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane.

- Iako nakon testiranja Kinder proizvoda plasiranih na tržištu Srbije nijedan nije bio pozitivan na salmonelu, niti nam je pristigla ijedna žalba potrošača do sada, ovu situaciju shvatamo izuzetno ozbiljno, jer nam je briga o potrošačima uvek prioritet. Kao meru predostrožnosti, odlučili smo da sa tržišta u Srbiji samoinicijativno povučemo Kinder Schoko-bons i Kinder Happy Moments, i to sledeće lot brojeve serija proizvedenih u Belgiji - navodi se u saopštenju.

Foto: Unsplash.com/Dima Solomin

Koji proizvodi su povučeni?

KINDER SCHOKOBONS 200g, L007L003---

KINDER SCHOKOBONS 46g, L293RZD-KX

KINDER SCHOKOBONS 46g, L336RZD-MU

KINDER SCHOKOBONS 125g, L005L03---

KINDER SCHOKOBONS 125g, L293R03---

KINDER SCHOKOBONS 125g, L302R03---

KINDER SCHOKOBONS 125g, L307R03---

KINDER SCHOKOBONS 125g, L321R03---

KINDER SCHOKOBONS 200g, L292R03---

KINDER HAPPY MOMENTS 191g, L005LWPJ

Svi ostali Ferrero proizvodi, uključujući nenavedene Kinder proizvode, nisu obuhvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje, navode iz ove kompanije i dodaju da se njihovim distributerom rade na tome da navedeni Kinder proizvodi više ne budu dostupni za kupovinu.

- Ukoliko imate neki od ovih proizvoda, savetujemo vam da ih ne konzumirate. Sačuvajte proizvode i kontaktirajte nas na e-mail potrosacki-servis@ferrero.com . Naš Tim za brigu o potrošačima će vam rado pomoći. Bezbednost hrane shvatamo izuzetno ozbiljno i iskreno žalimo zbog nastale situacije - zaključuje se u saopštenju.

Autor: B92.net

#POVLACENJE

#Srbija

#ferero

#kinder

#proizvodi