Gojković rekao da vlasti u kojoj učestvuje NADA oni mogu biti samo opozicija

Žika Gojković najavio je da Pokret obnove Kraljevine Srbije, koji on vodi, neće učestvovati u dogovorima opozicije oko vlasti, niti u pregovorima o tome da se na ponovljenim biračkim mestima podrži izborna lista "Ajmo ljudi" Borisa Tadića, jer za tim pregovaračkim stolom sede predstavnici koalicije NADA.

Gojković je u saopštenju ocenio i da je većina građana podržala promene u glavnom gradu i da oni poštuju volju da Beograd vodi nova vlast.

- Sve što bude u interesu Beograđana i u skladu sa našim programom mi ćemo podržati, ali nećemo učestvovati u vlasti u kojoj učestvuju i prevaranti iz koalicije NADA - naveo je Gojković ocenjujući da su se tokom predizbornog procesa celoj Srbiji oni predstavljali kao POKS i DS S iako su znali, kako kaže, da POKS nije deo te koalicije.

Gojković tvrdi da su ih u tome podržavali ljudi poput Đilasa, Marinike Tepić, Zelenovića i sličnih, za koje je, kako kaže, Kosovo izgubljeno, a u Srebrenici izvršen genocid.

On smatra da je time NADA nanela štetu "jedinom pravom i legitimnom" POKS-u, a tvrdi i da su obmanuli mnoge birače.

Gojković navodi da njima POKS može da bude samo opozicija kao i da neće odustati od dokazivanja da su oni jedini pravi POKS i jedini pravi monarhisti, navodi se u saopštenju.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) koji vodi Vojislav Mihailović ocenio je danas izjavu Žike Gojkovića koji vodi drugi deo POKS-a, da njegova dva odbornika neće sesti za pregovarački sto oko formiranja vlasti u Beogradu sa "prevarantima" iz koalicije NADA kao izdaju opozicije i stavljanje tačke na pregovore.

- Žika Gojković vrlo dobro zna da matematika govori da bez sedam odbornika koalicije NADA nema većine za opoziciju u Skupštini grada, čak i ako stranka Borisa Tadića na ponovljenim izborima prođe cenzus - izjavio je Mihailović, koji je i jedan od lidera koalicije NADA.

On je ukazao da je time Gojković jasno poručio da ne postoji više ni teoretska šansa da opozicija formira većinu.

- Ovakav njegov stav je direktna pomoć sadašnjoj vlasti da u Beogradu ne dođe do promena - zaključio je Mihailović u saopštenju.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#poks