Vetar je obarao stabla

Beograd je oko 15 časova zahvatilo nevreme, praćeno jakim vetrom, grmljavinom, a u nekim delovima prestonice i gradom.

Snažno nevreme sa jakom kišom, vetrom i gradom pogodilo je oko 15 časova Novi Beograd, a zatim je zahvatilo i druge delove grada. Vetar je obarao stabla.

Stanovnici Novog Beograda koji žive na višim spratovima i u soliterima javljaju RTS-u da od jačine vetra nisu mogli da otvore vrata terase. Na Karaburmi obilne padavine usporile su saobraćaj.

Na snimcima na društvenim mrežama vide se i stabla oborena usled jakog vetra.

Oluja sa gradom zahvatila je i Obrenovac i okolinu.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ,) i u narednih pola sata se u glavnom gradu očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

U narednih sat i po na području severne, zapadne, istočne i jugoistočne Srbije očekuje se pretežno oblačno, mestimično s kišom i lokalnom pojavom pljuskova, ponegde praćenih grmljavinom.

Uglavnom suvo očekuje se na jugozapadu i u centralnim delovima zemlje, navode iz RHMZ.

U Srbiji u nedelju umereno i potpuno oblačno i hladno, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a ujutro na severu Vojvodine moguća je i kratkotrajna pojava susnežice.

Početkom naredne sedmice jutra hladna sa slabim prizemnim mrazem, a u ponedeljak slab mraz se očekuje ponegde i na dva metra visine. Tokom dana toplije i iznad većeg dela suvo sa dužim sunčanim periodima, samo se u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost povremeno očekuje kiša.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Oluja