Nakon današnjeg sastanka očekuje se da nove restriktivne mere budu donete i saopštene javnosti

Samo dan nakon što su na snagu stupile nove mere Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa biće održana nova sednica Kriznog štaba.

Članovi Kriznog štaba razmatraće aktuelnu epidemiološu situaciju u situaciji u kojoj dnevno imamo više od 6.000 zaraženih i kada nam je skoro 40 preminulih na dan.

Jedna od glavnih tema na sednici Kriznog štaba biće pitanje nastave u školama. Razgovaraće se naime o eventualnom potpunom prelasku na onlajn nastavu, što je već nekoliko opština u Srbiji već učinilo usled klatastrofalne epidemiološke situacije.

S obzirom da je opterećenost zdravstvenog sistema sve veća, da je skoro 2.000 zdravstvenih radnika van stroja zbog toga što su zaraženi koronavirusom i da su kapaciteti kovid bolnica praktično popunjeni, biće razmotreno kojim se još merama može uticati na smanjenje kontakata kako bi se smanjio pritisak na zdravstveni sistem.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će učenici starijih razreda osnovnih škola, kao i učenici srednjih škola, preći na onlajn nastavu i da će vrtići biti zatvoreni ako tako budu savetovali stručnjaci iz Kriznog štaba.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ona je rekla da će saslušati mišljenje i preporuke stručnog dela Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici u vezi sa načinom odvijanja nastave u školama za starije razrede i radu vrtića.

- Jedna od njihovih preporuka je bila da razmislimo o onlajn nastavi za starije razrede, dakle u osnovnim školama od petog do osmog razreda i srednjim školama - rekla je Brnabić.

Kada je reč o vrtićima, kaže, ako savet stručnog dela Kriznog štaba bude da se raspuste, to će biti i učinjeno.

Autor: redportal.rs

#Ana

#Covid19

#brnabic

#korona

#kovid

#krizni štab

#nove mere