Danas je zamenik gardinačelnika Beograda, Goran Vesić, imao sastanak sa stanarima Bloka 37 na Novom Beogradu.

Konačno je rešen veliki problem koji je mučio građane Bloka 37 i zbog kojeg su često protestovali u ovom kraju.

Zajedno sa gradskim urbanistom Markom Stojčićem, Vesić je sa stanarima razgovarao koja su moguća rešenja za zemljište kod njihove zgrade, sada kada su dobili i pravno rešenje svog problema.

Foto: Tanjug AP

Naime stanari, Bloka 37 mesecima su protestvovali protiv izgradnje zgrade “monstrum” u njihovom bloku koju je započeo strani investitor.

Posle sastanka sa gradjanima, Vesić je izjavio:

- Ovo je rešenje katastra koji dokazuje da je grad postao vlasnik sporne parcele u Bloki 37, konačno sa ovim rešenjem je završena agonija stanara. Sve je počelo pre sedam meseci kada je privatni investitor počeo da zida zgradu. Tada sam bio jedini političar koji je stao iza gradjana jer su bili potpuno u pravu. Nije bilo normalno da se izgradi takva zgrada i da se zakloni ulaz i pogled svim ljudima koji su živeli u bloku. 

Foto: Tanjug AP

- Obećao sam da će prestati radovi, što je učinjeno već na jesen. Obećao sam da će grad tu javnu parcelu pretvoriti u zelenu površinu što je ispunjeno 14. februara, kada je o tome donela odluku Skupština grada.Danas je grad zvanično postao vlasnik parcele.Sva obećanja koja sam dao gradjanima, ispunio sam.Danas smo sa gradjanima razgovarali kako dalje. Pokrenućemo proces narodnog urbanizma, razgovaraćemo sa gradjanima kako treba da izgleda ta zelena površina. Imaće razgovor u parking servisu oko mogućnosti izgradnje podzemne garaže, kao i sastanak u Zelenilom oko toga kako će se urediti i druge zelene površine u bloku.

Foto: Tanjug AP

- Zahvaljujem se gradjanima koji su bili uporni i borili se za svoja prava.Ovo je dokaz kako zajedno možemoda rešavamo probleme, gradjani i Gradska uprava.Ovo je i poruka drugim političarima da saslušaju gradjane, jer kad čujemo jedni druge možemo da učinimo naš grad bolji za život. Jako sam srećan i ponosan što sam stao iza njih, i ako su im drugi govorili da taj problem ne mogu da rešim i da je apsolutno nerešiv. Kao što vidite kada imate volju sve je rešivo, ovo je zajednička pobeda gradjana i grada Beograda.

Celokupnu izjavu možete pogledati u nastavku.

Video: Tanjug AP

Autor: Redportal.rs

#Blok 37

#Goran Vesić

#beograd