Predsednik Vučić pozvao je građane da večeras dođu na obeležavanje Dana sećanja i da odaju postu poginulim građanima Srbije i SRJ u NATO agresiji.

- Da pokazemo sa koliko ponosa i dostojanstva cuvamo sećanje na sve te ljude, koliko i danas razumemo bol i patnju njihovih najbližih - rekao je Vucić za TV Pink.

On je dodao da su mozda uspeli silom da ucine mnogo toga loшeg nasoj zemlji i našem narodu, ali nisu uspeli da pokore srce našeg naroda. 😎💪

Spomenik Đeneralu Veljku kasni, obaveza nam je da se sećamo

Predsednik Srbije poručio je na ceremoniji svečanog otkrivanja spomenika potpukovniku Veljku Radenoviću da nam je obaveza da negujemo sećanja na velike ljude koji su državu zadužili i da ovaj spomenik mnogo kasni.

- Ovaj predivni spomenik kasni, mnogo kasni i pomalo sramotno kasni. Kao narod i kao država naša je obvezнa da negujemo sećanja na velike ljude koji su državu zadužili, neki su je gradili, neki odbranili, a đeneral Veljko ju je gradio i odbranio uvek tamo gde je bilo najteže - istakao je on.

Moramo da negujemo kulturu sećanja zbog budućnosti

Srbija mora da gaji, neguje kulturu sećanja na svoje heroje, jer ako to ne činimo, nemamo na osnovu čega da zahtevamo dobra i velika dela od drugih, poručio je predsednik.

Vučić je danas u Kruševcu otkrio spomenik potpukovniku Veljku Radenoviću - đeneralu, heroju iz sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine, i tom prilikom rekao da je time ispravljena istorijska nepravda.

Treba da se stide svi koji su učestovali u NATO agresiji

- Srbija samo želi da žrtve NATO agresije 1999. godine budu upamćene i da zločini ne budu zaboravljeni - izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom godišnjice NATO agresije na našu zemlju i poručio svima koji su u tome učestvovali da treba da ćute umesto što se hvale, kao i da treba da se stide.

- Ne mogu da nas ubede, video sam i neke danas koji slavodobitno govore o svojim uspesima iz 1999. Moja poruka im je da je bolje da ćute. Govorim o strancima koji su učestvovali u toj užasnoj agresiji na našu zemlju i da se malo postide i da nađu neko mesto da se Bogu pomole za sve one divne ljude i brojnu decu koju su ovde pobili - poručio je Vučić.

Srbija gotovo svega ima dovoljno

Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija ima dovoljno pšenice, kukuruza, suncokretovog semena,ulja, i ukazuje da svi traže od nas sada veće količine pšenice i kukuruza.

- Svi traže veće količine pšenice i kukuruza, iako imaju manje stanovnika, zbog odliva gađana. Traže i suncokretovog semena, i suncokretovog ulja. Danas smo imali prve razgovore, i sada ćemo na Jastrebcu imati sastanak jer smo otrikili tri ugovora koja su antidatirana, negde je povećana količina šećera i brašna naknadno, a u tome su učestvovale naše i inostrane firme - objasnio je on.

Biće dovoljno pšenice za izvoz, prvo da se obezbedi Srbija

Predsednik Srbije izjavio je da će biti obezbeđene dovoljne kolicine pšenice i kukuruza za sve, ali da na prvom mestu mora da bude obezbeđena Srbija.

Na pitanje Blica šta se dešava sa, kako taj list tvrdi, falsifikovanjem ranije potpisanih ugovora o izvozu,Vučić je odgovorio da će "prevaranti morati u zatvor".

Cene naftnih derivata moraće da rastu i u Srbiji

Cene energenata rastu svuda u svetu, pa će i u Srbiji cene svih naftnih derivati morati da rastu, jer to uopšte ne zavisi od nas, kao i cena gasa, naglasio je Vučić.

On je u izjavi za Pink iz Kruševca naglasio i da je zahvalan portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu koji je rekao da će zabrinutost Srbije zbog plaćanja gasa u rubljama biti prioritet za Rusiju.

Vučić položio venac na spomenik poginulim borcima u Kruševcu

Aleksandar Vučić položio je danas u Kruševcu venac na spomenik poginulim borcima 125. motorizovane brigade, koja je tokom sukoba na KiM i NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, bila u sastavu Prištinskog korpusa.

Tokom sukoba, poginulo je 94 pripadnika te brigade.

Autor: Tanjug

#NATO bombardovanje

#aleksandar vučić