Sve mere prevencije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa

U Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front sve mere prevencije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa ostaju na snazi i još uvek se ne razmatra uvođenje poseta, koje su strogo zabranjene.

U kovid odeljenju GAK Narodni front se nalaze 4 žene, 2 trudnice i 2 porođene žene.

- U ovom trenutku u kovid zoni Ginekološko-akušerske klinike Narodni front nalaze se 4 pacijentkinje, 2 porođene žene i 2 trudnice. Sve su su blagom kliničkom slikom - rekla je za Tanjug dr Vesna Mandić Marković, načelnica kovid odeljenja Narodni front.

Kovid odeljenje GAK-a Narodni front je formirano pre 2 godine i za to vreme 500 kovid pacijenata je prošlo kroz ovo odeljenje, od kojih je 217 porođaja, a od početka ove godine 75 porođaja. Sve mere prevencije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa se apsolutno poštuju, ali se posao nesmetano odvija.

- U ovom trenutku ne razmatramo popuštanje mera, a naročito o uvođenju poseta. I pre pojave pandemije posete su bile zabranjene na onim odeljenjima gde je hospitalizovana osetljiva populacija, na odeljenima intenzivne nege - rekla je dr Mandić Marković.

Autor: Tanjug

#GAK Narodni front

#mere

#porodilje

#trudnice