Ne želimo da prihvatamo nikakve ucene i uslovljavanja, već normalan dijalog 🤷🏻‍♀️

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić saopštio je danas na Izbornoj skupštini, na kojoj bi trebalo da se formalizuje odluka o ujedinjenjenju sa Demokratama Srbije, da ta partija izlazi na parlamentarne izbore, te da su i dalje otvoreni za dogovor sa drugim opozicionim strankama, prenosi Nova S.

- Idemo na parlamentarne izbore sa našim koalicionim partnerima i svu našu energiju posvećujemo budućnosti ove zemlje. Tražili smo od drugih opozicionih stranaka da se dogovorimo oko načina nastupa na izborima, želeli smo da se dogovorimo. Oni koji su odbili tu saradnju preuzimaju odgovornost za uspeh opozicije i mi i dalje držimo otvorena vrata za dogovor, jer znamo ko je s druge strane. Ne želimo da prihvatamo nikakve ucene i uslovljavanja, već normalan dijalog 🤷🏻‍♀️ - rekao je on.

Bivši predsednik Srbije govorio je i o mogućnostima da bude predsednički kandidat.

- Razgovarali smo o tome i više puta sam rekao da moja odluka o kandidovanju zavisi od nekoliko aspekata. Prvi je da li će se pojaviti kandidati koji će biti sposobni da reformišu sistem. Sagledaću svoju odluku sa aspekta koliko će ona omogućiti ostvarivanju drugog kruga. Nažalost, predsednički kandidati opozicije, u proteklih deset godina, mi ne ulivaju uverenje da mogu da obave ovaj posao i zbog toga ću morati ozbiljno da razmislim o svojoj kandidaturi 🤔 - rekao je on tokom obraćanja novinarima.

Autor: Nova S

#Boris Tadić

#Izbori

#SDS

#predsednički izbori