Intenzivno razgovaramo o ujedinjenju opozicije i to nije samo naša želja nego i zahtev građana

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da su jedinstvo opozicije i efikasna kontrola izbora uslovi za uspeh na izborima najavljenim za 3. april, na kojima će građani „kazniti vlast i promeniti režim predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića“, prenosi Blic.

- Intenzivno razgovaramo o ujedinjenju opozicije i to nije samo naša želja nego i zahtev građana i pouka posle nedeljnog referenduma da samo jedinstvena opozicija može da pobedi - rekao je Aleksić na televiziji Nova S.

Aleksić je rekao da je Vučić „nervozan jer je shvatio da se njegova kula od karata ruši“ i da posle 3. aprila više ništa neće biti isto, pošto je na referendumu video da se građani masovno protive njegovoj politici i „morao je da krade glasove po manjim mestima kako bi nadoknadio gubitak u velikim gradovima“.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da se ove nedelje privode kraju razgovori o zajedničkom kandidatu opozicione koalicije za predsednika Srbije i da bi to trebalo da bude onaj ko ima najviše šanse da ugrozi Vučića.

- Zato radimo istraživanja javnog mnjenja i ja sam jedan od onih čiji se rejting meri. Suzili smo krug imena i o kandidatu ćemo obavestiti javnost. Postoje dobri kandidati i među političarima i među nestranačkim ličnostima. Verujem da će kandidata koalicije Narodne stranke, SSP i DS podržati i drugi akteri, kako bismo stvorili referendumsku atmosferu na predsedničkim izborima, koji će biti centralni izbori 3. aprila - rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da će izbori biti i „centralna bitka protiv Rio Tinta“, i pozvao građane da „ne nasedaju na prevaru vlasti“ da je odustala od rudnika litijuma.

- To sada rade samo zbog izborne kampanje, a Rio Tinto ćemo oterati kada promenimo vlast. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić bezočno laže da je bivša vlast omogućila Rio Tintu da iskopava litijum, jer je vlast SNS-a donela 2015. godine donela ključne izmene Zakona o rudarstvu kojima je Rio Tinto dobio zakonske garancije za iskopavanje - rekao je Aleksić.

Autor: Blic

#Aprilski izbori

#Izbori u Srbiji

#Miroslav Aleksić

#Opozicija