Upali na imanje kod jednog domaćina, spasilo ga što je imao pušku uz sebe 😨

Kako prenosi portal Mondo, čopor od 5 vukova već nekoliko meseci seje strah na planini Rudnik. Usled gladi i jake zime ne prezaju ni od upada u domaćinstva, gde napadaju stoku.

Kako navodi Rudničanin Budimir Vasić:

Poklali su ovce u potpunosti jednom čoveku u Stragarima. A nedavno se jedan meštanin iz Zagrađa, u zaseoku Varnice, jedva izborio, sva sreća da je uz sebe imao pušku pa je vuka upucao, inače bi mu nastradala sva stoka.

Prema rečima nadležnih u lovačkom udruženju Vojvoda Milan Obrenović, njihovo područje kretanja obuhvata podnožje planine Rudnik, između varošice, zaseoka varnice, kao i sela Vojkovci prema Jarmenovcima i Bosutu i dalje ka Bukulji i Aranđelovcu:

Vukovi inače prate divlje svinje. Lovnik Miroslav Hrnjaković je imao priliku da odstreli jednog od njih, ali je hitac sprečila grana između mete i cilja. Narednog vikenda sreća se osmehnula upravo meni. Vuk je ranjen, ali su noć i velike snežne padavine koje su pratile lov učinile svoje i sprečile da se isti i dotuče i pored jakog krvnog traga.

On dodaje da u zimskim mesecima vukovi prelaze i preko čitave planine, a za dan su u stanju da pređu oko 50 kilometara. Kako kaže, i sam je ustrelio vuka iz pomenutog čopora pre oko 2 nedelje, ali druge nije uspeo jer su pobegli preko planine u pravcu manastira Blagoveštenje:

Spuštaju se oni i vrlo nisko, u zavisnosti od snega i snežnih padavina, traže hranu. Građani treba da ostanu mirni i drže stoku na sigurnom noću.

Osim vukova, tokom letnjih meseci velike probleme meštanima pravile su i divlje svinje koje su u potrazi za hranom desetkovale rod kukuruza u mnogim domaćinstvima.

Autor: mondo.rs

#jedan ustreljenj

#klanje stoke

#rudnik

#strah

#teror

#upad

#vukovi

#čopor vukova