Novac će biti preusmeren za lečenje dece

U Subotici, nakon najave da će 31. decembra u centru grada nastupiti OK bend i da će u ponoć biti pušten tradicionalni vatromet uz bečki valcer, odluka o dočeku Nove godine je promenjena, i saopšteno je da je otkazano okupljanje na gradskom trgu.

Stevan Bakić, gradonačelnik, doneo je danas ovu odluku zbog nestabilne epidemiološke situacije i novac iz budžeta grada u iznosu od 4,3 miliona dinara koji je bio opredeljen za doček biće preusmeren.

- Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, i zato će 2,9 miliona dinara biti preusmereno za studentske sitpendije. Ukupan fond za tu namenu za 2022. godinu dostigao je time iznos od 13,3 miliona dinara, čime će pored dodeljenih 100, biti odobreno dodatnih 28 gradskih stipendija. Stipendije će dobiti studenti oji su ostvarili isti broj bodova kao poslednji sa liste od 100 rangiranih – navode u Gradskoj upravi.

Subotica tri miliona dinara predviđenih za doček Nove godine preusmerila bolesnoj deci i talentima.

Milion dinara biće usmeren na Fond za razvoj mladih talenata, te će svih 200 dece i mladih koji su konkurisali dobiti podršku za usavršavanje i razvoj svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima time je dopunjena sa još stotinu dece i mladih.

Treći deo sredstava, u iznosu od 400.000 dinara, biće usmeren na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, odnosno, za lečenje dve male Subotičanke, Milu Mikulić i Leonu Kovač.

Autor: Pink.rs

#Nova Godina

#Srbija

#subotica