Policajci odmah otvorili kofer koji je zaudarao 👮‍♂️

Kako prenosi portal Mondo, carinici su 13. decembra na aerodromu Nikola Tesla sprečili pokušaj jednog putnika da u zemlju uđe sa garderobom koju je prethodno natopio kokainom. Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja droge otkriven je kada je 13. decembra iz Ekvadora, preko Amsterdama, u Beograd doputovao 51–godišnji makedonski državljanin albanske nacionalnosti.

Nalazom Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku MUP potvrđeno je da su uzeti uzorci pozitivni na kokain, zbog čega će protiv putnika biti podneta krivična prijava.

Putnik se nakon preuzimanja prtljaga uputio u zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave, međutim i tu je bila kontrola. Njegov prtljag je izdvojen za kontrolu na skeneru koji se nalazi upravo u zelenom kontrolnom prolazu i kada je uređaj pokazao neobičnu boju garderobe zapakovane u kofer, carinici su odlučili da sprovedu detaljan pregled.

Čim je putnik otvorio kofer, osetio se jak miris kiseline, a sva garderoba koja se nalazila u prtljagu bila je vlažna i teža nego što je očekivano. Pritom, u koferu sem odeće nije bilo ničeg drugog, ni obuće, niti pribora za ličnu higijenu, iako je putnik rekao da dolazi iz Ekvadora gde je kod prijatelja boravio 13 dana.

Na pitanje carinika zašto su stvari vlažne, putnik je izjavio da je u zemlji iz koje dolazi visoka vlažnost, pa oprane stvari nisu stigle da se osuše. Zbog sumnje da je garderoba natopljena nekom psihoaktivnom supstancom, carinici su izvršili preliminarni test na prisustvo narkotika koji je pozitivno odreagovao, pa je o slučaju odmah obaveštena policija.

Nakon konsultacija sa Tužilaštvom naloženo je da se prtljag privremeno zadrži i pošalje na veštačenje što je i učinjeno.

Autor: mondo.rs

#Aerodrom Beograd

#Amsterdam

#Ekvador

#Makedonski državljanin

#albanac

#beograd

#kokain

#natopljena

#odeća