Situacija je alarmantna

Situacija sa snežnim padavinama u ivanjičkoj opštini i dalje je teška, pa je proglašena vanredna situacija. U planinskom delu opštine - na Javoru, Goliji i Mučnju nema struje od prošle noći, kada je sneg počeo da pada.

Snabdevanje električnom energijom nije prekinuto jedino u mestu Ivanjica. Dežurne ekipe su na terenu, ali vremenski uslovi im otežavaju rad - mokar i težak sneg je prekinuo dovod struje i poobarao stabla, piše Mondo.

Mnogo provodnika je otkinuto i stubovi su slomljeni. U planinskom delu sneg je viši od pola metra, a tokom dana napadalo je više od 30 centimetara novog snega.

Foto: Printscreen YouTube

Putevi se čiste po prioritetima, a neprohodan je jedino putni pravac Odvraćenica-Preko Brdo, gde su svake zime veliki smetovi i otežano kretanje.

Na području Čačka, svi dalekovodi su popravljeni. U 18 časova puštena je električna energija na području Ovčara, Kablara, Ježevice, Donje i Gornje Trepče.

Zbog popravke trafostanica na Ovčaru struju su dobila i sela u lučanskoj opštini Markovica, Negrišori, Rtari i Dučalovići.

Prema podacima čačanske elktrodistribucije, još ima kvarova na niskonaponskoj mreži koji će se otkloniti sutra pre podne. Tokom popodneva, više od pet hiljada potrošača je dobilo struju.

Autor: mondo.rs

#ivanjica

#struja

#vanredno stanje