Direktor Republičkoh hidrometeorološkog zavoda najavio kakvo vreme nas očekuje naredne nedelje

Vremenska prognoza RHMZ je bila tačna u vezi sa današnjim snežnim padavinama, a sada je direktor Republičkoh hidrometeorološkog zavoda, Jugoslav Nikolić, najavio kakvo vreme nas očekuje naredne nedelje, piše Mondo.

U većem delu Srbije traju najavljene intenzivne snežme padavine. U većini nižih predela prognozira se formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 25 centimetara.

Kako je objavio direktor RHMZ Jugoslav Nikolić, na području Beograda se danas zadržava vetrovito vreme sa snegom. Slabljenje snega se očekuje u toku noći, sa nedelje na ponedeljak.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U ponedeljak se očekuje oblačno vreme, povremeno sa snegom koji će biti mnogo slabijeg intenziteta, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Jedino na području Vojvodine doći će do delimičnog razvedravanja.

U utorak i sredu biće uglavnom bez padavina. Očekuje se slab jutarnji mraz, a dnevna temperatura biće oko i malo iznad 0 stepeni.

U četvrtak u čitavoj Srbiji očekuje se prolazno naoblačenje sa severa, uz mešovite padavine (kišu i sneg) u nižim predelima. Padavine će biti uglavnom slabog intenziteta.

Od petka do kraja sedmice, zaključno sa 19. decembrom, na području Vojvodine i Beograda prognozira se uglavnom suvo vreme, a u brdsko-planinskim predelima povremeno se očekuje provejavanje slabog snega.

Na Kopaoniku je do sada palo 75 centimetara novog snega, na Zlatiboru 54 cm, na Tari 55 cm, na Divčibarama 40cm, na Staroj Planini 35 cm, Crni Vrh je pokrilo 33 cm, a Sjenica je zabeležila pokrivač debljine 26 cdentimetara.

Autor: mondo.rs

#Srbija

#beograd

#sneg

#vremenska prognoza