Državna pomoć najstarijim građanima ne prestaje ni u 2022.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svi penzioneri posle 15. februara dobiti dodatnih 20.000 dinara pomoći od države.Vučić je tokom posete Doljevcu, obraćajući se građanima, rekao da plate i penzije moraju još brže da rastu u narednom periodu.

- Iza 15. februara dobiće penzioneri dodatnih 20.000 dinara - kazao je predsednik.

On je istakao da to država može da radi pošto je danas mnogo jača nego pre.

Vučić je čestitao građanima na potvrđenom kreditnom rejtingu Srbiji, koji je saopštila agencija Standard and Poor's, ali i na procenama za budućnost.

Vučić je novinarima u Nišu rekao da to nije samo potvrda kreditnog rejtinga našoj zemlji, već su i izgledi za budućnost podignuti na pozitivni nivo.

- Na korak smo od Investment grejda, što je nivo zemalja Evropske unije i to bi značilo da smo fantastične uspehe postigli - rekao je Vučić.

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Standard and Poor's je popravila izglede za dalje povećanje kreditnog rejtinga sa stabilnih na pozitivne i potvrdila ocenu kreditnog rejtinga na nivou BB+

Politički protivnici i protesti me ne interesuju, već građani

Vučić je rekao da će građani 3. aprila odlučiti kome će da ukažu poverenje i da ga politički protivnici i protesti ne interesuju.

On je to rekao odgovarajući na pitanje šta misli o tome što su politički protivnici i Dragan Đilas preuzeli proteste i blokade, kao i o tome da je na njima danas mali broj ljudi.

"Nije važan broj ljudi i neću da govorim o političkim protivnicima niti sam zainteresovan. Sve želje smo ispunili i opravdane i one koj su bile politički hir. Neću to dalje da slušam niti me interesuje, 3. aprila narod će da odluči", rekao je Vučić.

On je rekao da nema problem s tim da kao 2017, 2019. i 2020. protestuju i ocenio da je ovo sada borba između njih.

"Imam problem kada se narodu čini da kod nas postoji nebriga, ali mi brinemo i vodimo računa i preuzeli smo stvari u svoje ruke i rešavamo probleme", zaključio je Vučić.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Državna pomoć