Lepe vesti 😊

Na sednici Opštinskog veća Smederevske Palanke danas je doneta odluka o smanjenju cene boravka mališana u vrtićima za 50 odsto. Ova odluka stupa na snagu od 1. januara 2022. godine.

Predsednik opštine Nikola Vučen ovom prilikom poručio je da Smederevska Palanka jedina u Srbiji za prvorođenu decu iz lokalanog budžeta izdvaja po 120. 000 dinara jednokratne pomoći. Do danas je isplaćeno preko 12 miliona dinara.

- Naime, Odluka koja je danas doneta na sednici Opštinskog veća korisniku usluga (roditelj), odnosno (drugi zakonski zastupnik deteta) koji izmiri obaveze od 1. do 20. u mesecu za prethodni mesec stiče pravo na umanjenje u iznosu od 50 odsto od ekonomske cene usluge po detetu. To znači da trenutna cena od 6. 140 dinara biće umanjena za 50 odsto i iznosiće blizu 3.100 dinara, što će ujedno i biti najniža cena boravka dece u vrtićima u našem regionu.

Ovom odlukom obuhvatili smo sve korisnike koji imaju dugovanja iz ranijeg perioda i dali mogućnost da naprave sporazum o reprogramu duga u više mesečnih rata, bez kamate, sa PU Čika Jova Zmaj najkasnije do 31. 12. 2021. godine.

Poštovani sugrađani, dragi roditelji, proteklih nekoliko godina prošli smo kroz težak period. Godinama u nazad deca i mladi, od strane lokalne vlasti, bili su apsolutno zapostavljeni. Konsolidacijom našeg budžeta uspeli smo da obezbedimo sredstva koja će direktno uticati na poboljšanje života i životnog standarda svih naših sugrađana. Zajedno idemo u nove pobede! - poručio je Vučen.

Autor: Pink.rs / redportal.rs

#Smederevska Palanka

#cena vrtića

#deca

#vrtić