Broj zaraženih u padu

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 2.339 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 15.631 osobe testirane u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminula je, nažalost, još 51 osoba. To znači da se Srbija polako udaljava od apsolutnog rekorda u broju preminulih u jednom danu, koji je iznosio 69 i postavljen je 4. decembra 2020. godine, a izjednačen je 7. novembra ove godine. Ipak zabeležen je rast u odnosu na broj preminulih koji je zabeležen juče.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 206 pacijenata.

Najveći broj novozaraženih u jednom danu bio je 8.467 krajem septembra ove godine. Ostali crni rekordi iznose: 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, i zabeleženi su u decembru 2020. godine.

Podsećamo, juče je zabeleženo 2.677 pozitivnih slučajeva od 15.968 testiranih osoba, dok je, nažalost, 48 osoba preminulo, a 210 pacijenata je bilo na respiratoru.

Podsetimo, svet je u strahu od novog soja koronavirusa otkrivenom u Africi, pa je i SZO danas održala hitan sastanak na ovu temu. Mnogi stručnjaci tvrde da je ovaj soj najgori do sada.

Autor: redportal.rs

#broj zaraženih

#korona izveštaj

#korona presek

#obolelih

#preminulih

#umrlih