Predsednik Rusije prihvatio Vučićev poziv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u poseti Ruskoj Federaciji. On se u Sočiju sastao sa predsednikom Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Tema sastanka bila su energetska pitanja, a iznad svega cena gasa koju će Srbija plaćati od 1. januara. Nakon sastanka, Vučić je obavestio javnost da je Srbija dobila još 6 meseci gasa po povoljnoj "staroj" ceni.

Srpski predsednik se nakon razgovora obratio i svojim pratiocima na Instagramu, pa je sa zvaničnog naloga ostavio objavu u kojoj je podelio slike koje su nastale nakon tročasovnog sastanka.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

- Posle tri sata produktivnih i dobrih razgovora sa predsednikom RF Vladimirom Putinom, zahvalio sam se na gostoprimstvu i dobio potvrdu da će sledeće godine posetiti Beograd i Srbiju - napisao je Vučić.

Predsednik Srbije je na taj način obavestio javnost da nas u 2022. godini očekuje nova poseta ruskog predsednika Beogradu i Srbiji.

Podsećamo, prethodni put je Putin u srpskoj prestonici boravio početkom 2019. godine, kada je zajedno sa Vučićem posetio Hram Svetog Save. Ispred Hrama je tada bilo više desetina hiljada građana koji su se okupili kako bi uputili poruku dobrodošlice ruskom predsedniku.

IZVOR: YT / Aleksandar Vučić

Autor: redportal.rs

#Vučić

#poseta putina

#putin

#putin dolazi

#putin u beograd

#putin u beogradu

#putin u srbiju