Pod žutim upozorenjem RHMZ podrazumeva potencijalno opasno vreme

Povodom obeležavanja Dana primirja, sutra će u Srbiji za većinu ljudi biti neradan dan. Ipak, oni koji su planirali da ovaj praznik spajaju sa vikendom i na nekoliko dana "pobegnu" od gradske buke, trebalo bi da se dobro pripreme, budući da nas do kraja sedmice čeka veoma varljivo, jesenje vreme. 🤔

Kako piše Telegraf, tako prognozira Republički hidrometeorološki zavod koji je za veći deo Srbije, za petak i vikend, izdao žuto upozorenje. Naime, kako se može videti na zvaničnom sajtu RHMZ-a, u Banatu, Zapadnoj, Jugozapadnoj, Jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji vremenske prilike biće takve da zahtevaju dodatni oprez.

Dok će u Banatu duvati olujni vetar, u ostalim navedenim regijama uglavnom će biti prohladno, sa gustom maglom. Inače, pod žutim upozorenjem RHMZ podrazumeva potencijalno opasno vreme.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se.

Autor: Telegraf

#rhmz

#upozorenje

#vreme