Nemojte posle da budete iznenađeni 😁

Danima nas prate kišni oblaci, a uveliko se, uz niske temperature, priča i o prvom snegu.

Već od 15. novembra prve pahulje mogle bi da padnu, pa i u Beogradu, ali se ne očekuje zadržavanje snežnog pokrivača, kaže za Kurir direktor RHMZ prof. dr Jugoslav Nikolić.

Početak ovog meseca obeležile su kiše, a iako kalendarski zima još nije na pragu, uskoro bi trebalo da padne i prvi sneg, piše Blic.

Direktor RHMZ prof. dr Jugoslav Nikolić navodi da se već danas u drugoj polovini dana očekuje prestanak padavina i razvedravanje, a da bi cela sedmica u većem delu Srbije trebalo da bude suva uz pojavu oblačnosti, dok se jak jugoistočni vetar očekuje u Pomoravlju i Podunavlju, a vetar olujne jačine na jugu Banata.

- Tokom sledeće nedelje u Srbiji se očekuje oblačno vreme sa češćom pojavom kiše, koja će ponegde u jutarnjim satima biti praćena susnežicom ili snegom. Ista situacija čeka i Beograd. Ipak, u nižim predelima nema naznaka da će se formirati snežni prekrivač. Na planinama iznad 1.100 metara nadmorske visine padaće sneg, uz kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača, a na planinama iznad 1.400 m doći će do formiranja i povećanja visine snežnog pokrivača. Intenzivnije padavine se predviđaju oko 18. novembra - rekao je Nikolić i dodao da nas i tada očekuje pojava uglavnom kiše, koja bi u jutarnjim satima bila praćena susnežicom ili snegom:

Autor: blic.rs

#Srbija

#beograd

#sneg